tiistai 29. elokuuta 2017

Uusi tulokas

Heippa! Varmasti moni teistä onkin jo somessa huomannut, että minun ja Onnin seuraksi muutti viikko sitten valkoinen kääpiövillakoira Bianca. Pikkuneiti on kotoisin Kuopiosta ja hänen kokonimensä on White Dotts Bachelorette. Varsin pippurinen mimmi leikeissään. 

Tiesin jo Onnia hankkiessa, että haluan kaksi (villa)koiraa. Uuden pennun hakureissulla ja sitäkin ennen tiesin, että nyt osaan jo jotain pennun alkuvaiheista ja siitä, miten pentu käyttäytyy ja oppii. Villakoirathan ovat erittäin älykkäitä ja oppivaisia. Pikku B osaakin jo istua hienosti. Pelkästään ihmiset eivät poikkea toisistaan esimerkiksi luonteen perusteella, vaan myös koirat ovat yksilöitä. 

Ensimmäinen viikko Biancalla uudessa kodissaan on takana päin. Onnin kotiutumisaikoja muistellen, pieni mies kotiutui ehkä hiukan nopeammin ja jo toinen yö oli huomattavasti helpompi kuin Beellä. Neidin kolme ekaa yötä olivat vähän levottomampia, joskin toinen toistaan parempia. Loppuviikosta yöt nukuttiin jo putkeen (23-06) ja hyväksyttiin se, ettei sängylle ole asiaa vasta kuin oppii itse sinne hyppäämään. Uskon ja luulen, että B:n kohdalla tilanne saattoi olla myös vähän epäreilu, sillä Onni saa nukkua vieressäni. Sohvalle ja sängylle saa tulla, kunhan neidin oma motoriikka siihen kykenee. 

Bianca on omalla tavallaan rohkeampi kuin Onni tutustumaan uusiin ihmisiin ja koiriin, mutta uikutusta ja dramatiikkaa on vähän enemmän. Onni taas oli heti reippaampi liikkuessaan kadulla hihnassa. Bianca puolestaan iskee välillä liinat kiinni, mutta kimityksellä ja kehumisella sekä nameilla saadaan tyttö taas liikkeelle. Molemmat ovat äärettömän sosiaalisia ja kun saavat tervehtiä vastaantulijaa, menee tilapäisesti omat kädet ja koirien hihnat solmuun. 

Ruoka meillä maistuu kummallekin mainiosti. Päivän normi rutiini on jotakuinkin seuraava: herätys, aamupissa/-kakka, ruoka, (minä menen takaisin nukkumaan ja Onni myös), itsekseen touhuamista, unien jatkaminen, ulos, peuhaus, uni, ulos, ruoka... Beellä on pissahätä tähän mennessä ollut aina kun herää ja päikkäreiden jälkeen vien tytön aina ulos. Kun tarpeet tehdään ulos, kehun kovasti. Sisälle kun niitä luonnollisesti vielä tulee, en huomioi. 

Lyhykäisyydessään arki on nyt viikon jälkeen alkanut sujumaan hyvin ja Biancassa on sopeutunut uuteen laumaansa. Onnin kanssa tulevat hyvin toimeen, vaikka koulutustilanteet täytyy varata kourallisella nameja Onnille. Tämä vaatii kärsivällisyyttä ja tähän liittyen minulla ja Onnilla onkin huomenna jännä päivä! Kirjoitan siitä lisää tällä viikolla!







Mukavaa alkanutta viikkoa!

-Jenna

2 kommenttia: