sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Mukavaa Runebergin päivää (laskiaispullilla)!

Niin taas koitti sunnuntai. Viikon viimeinen päivä ja aika, jolloin murun oli hypättävä Intercityn kyytiin kohti Etelä-Suomea. Onnin kanssa saatettiin Roope juna-asemalle ja heitettiin päivän toiseksi viimeinen lenkki. Jälleen yhtä vaikeaa, kun täytyy taas hetkeksi päästää irti rakkaimmasta. Noh, mukava viikonloppu takana päin ja hyvää kannattaa aina odottaa. Vain puolitoista viikkoa ja me suunnataan Onnin kanssa Vantaalle. Hiihtolomareissu Ylläkselle häämöttää, en malta odottaa! Villapöksy jää äidin isälle (eli mun papalle) hoitoon matkan ajaksi... :)

Roope tuli melko myöhään perjantai-iltana Vaasaan. "Yllättäen" juna oli puolituntia myöhässä. Illan aikana ei oikeastaan kun syöty iltapalat ja käytiinkin nukkumaan jo ennen puolta yötä. Molemmat väsyneitä ja aikainen herätys ollut kummallakin aamulla.

Lauantaina slow aamu ja tuhti aamupala nassuun. Hetken aikaa annettiin brekun laskeutua ja lähdettiin kolmistaan kävelylle. Roope suuntasi K-Citymarkettiin ja me Onnin kanssa poikettiin sillä välin tien toisella puolella Mustissa ja Mirrissä. Raakalihapussin pohja pakkasessa pilkottaa ja lisää oli saatava. Roope haki ainekset lauantain sekä sunnuntain lounaille. Lauantaina halusin testata At Maria's blogista löydettyä reseptiä, koska ajatus ja kuvat näyttivät enemmän kuin hyviltä! Reseptin löydät täältä. Itse ajattelin seuraavalla kerralla kehitellä jonkin tomaattisekoituksen vielä lisäksi tämän kanssa. Alla kuva mun luomuksesta.

Lyhyehkösti selostettuna: Pitsataikina, josta rullat reunoille. Juustojen sekoitus, joista saadaan niin sanottu dippikastike keskelle. Nam! 

Lounaaseen ei panostettu tällä kertaa täyttävyydellä niin paljon, sillä meille sekä ystäville oli pöytä varattuna Gustav Wasasta illaksi. Siellä tulisi varmasti massut täyteen. Ilta ravintolassa sujui mukavasti. Juttua riitti. Onneksi nämä kyseiset tuttavuudet asustelevat luotani neljä kerrosta ylempänä, ihania ihmisiä!

Sunnuntaina haluttiin tehdä jotain nopeaa, mutta täyttävää ruokaa. Viime tunneista piti nauttia ja lounaan täytyi pitää matkalainen kylläisenä perille asti. Kylmäsavulohipasta. Aina hyvää ja pitää nälän loitolla hiukan pidempään. Paras pasta tälle on Pirkka parhaat Pappardelle. Tällä kertaa mukaan pilkoin myös suomalaisia herkkusieniä, voissa ja valkosipulissa paistettuina. Jälkkäriks mä olisin todellakin halunnut Runebergin torttuja. Luulin niiden löytyvän Cittarin hyllystä, mutta jouduin pettymään. Ajattelin, että no Fazer Cafessa varmasti on. Ai ei. No, ei auttanut muu kuin ottaa varaslähtö laskiaiseen ja napata mukaan pari laskiaispullaa. Mulle mantelilla ja murulle hillolla. Ja kyllä muuten maistui!






Itelleni tein illaksi kauan himonnutta kasvisgratiinia. Sen enempää reseptejä vilkaisematta, pilkoin sipulia ja porkkanaa, heitin sekaan vielä Apetitin Kruunusekoitusta ja vatkasin keskenään kerman, munat ja juustoraasteen. Lauantailta jääneet tuore basilika ja herkkusienet löysivät myös tiensä gratiiniin. 



Nyt motivaatio kohti ensi viikkoa. Luvassa on paljon kouluhommia ja raportteja.

-Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti