sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Paras synttäriviikonloppu koskaan. ♥

Juhannuksen jälkeinen viikko meni, todella nopeasti. Sain viettää kokonaiset kymmenen päivää murun kanssa. Alkuviikosta mulla oli yksi työvuoro hoidettavana, mutta se meni sukkelasti. Keskiviikolle suunniteltiin reissu Helsinkiin. Pakkasin kaikki objektiivit (kolme kappaletta) kameroineen mukaan ja arvatkaa vaan mitä juna-asemalla tajusin, eihän mulla ole akkua mukana. Siellä se oli kotona, laturissa. Hetken kädet puuskassa istua möllötin junassa. Teki mieli melkein heittäytyä X asentoon keskelle junan lattiaa, mielenosoitukseksi. Noh, ei se maailma tähän kaadu ja kaikesta huolimatta meillä oli ihana päivä yhdessä, Suomen pääkaupungissa.

Ei siis kuvia Helsingistä, mutta seuraavan päivän reissusta Porvoosta sain räpsittyä "matkamuistoja". Porvoo on kaunis kaupunki, erityisesti vanha kaupunki. Mukulakivet, pienet kapeat kujat idyllisillä pikku putiikeilla saa meidän lisäksi turistit ihailemaan näkemäänsä. Salaa haaveilen, että saisin joskus vielä asua tuossa ihanassa, puoleensa vetävässä kaupungissa. 


 Onni niin nätisti istuu paikoillaan ravintoloissa. Mun pieni mies. <3














Perjantaina olikin juhlapäivä. Mulla tuli ikämittariin yksi vuosi lisää. Ei kyllä tunnu yhtään 23-vuotiaalta.  Nyt vihdoin odotettu miniloma oli edessä. Oltiin Rasmuksen kanssa varattu keväällä suite Järvisydämestä perjantai-lauantai yöksi. Saavuttiin paikan päälle kuuden pintaan. Molemmilla oli hirmuinen nälkä ja ensimmäisenä heti avainten noudon jälkeen suunnattiin syömään. Ahmittiin vatsat täyteen hyvää ruokaa ja nautittiin lasilliset. Kylpylään ei keretty perjantai-iltana, joten sen vuoro olisi seuraavana aamuna. Sää oli ihana. Tuuli tyyntyi ja järven aallot kevyesti liplatti laituria vasten. Ruokailun jälkeen kylpy omassa porealtaassa ja istuskelua omalla terassilla. 









Järvisydän palveli meitä kaikinpuolin erittäin hyvin. Kaunis ja tunnelmallinen paikka. Hyvät ruuat ja aamupala sekä mukava palvelu. Suosittelen kaikille, jotka kaipaavat rentoutumista, kauniin Suomen luonnon äärellä.

Lauantaina spa-hetken jälkeen ajeltiin syntymäkaupunkiini, Savonlinnaan. Oli ikävä lörtsyjä. Treffattiin mun setä perheineen ja extempore hypättiin mini laivaan, Savonlinnan ympäri-risteilylle. Savonlinna on ehdottomasti parhaimmillaan kesällä ja vierailun arvoinen kaupunki. Syötiin tietysti lounaaksi ne lihalörtsyt ja risteilyn jälkeen jälkkäriksi mulle omenalörtsy ja murulle vaniljalörtsy. Ai että. Nyt on hyvä startata auto kohti Mikkeliä ja seuraavaa yöpymispaikkaa. 



Vaikka mulle iski yllättäen joku kummallinen kesälenssu, nautin kaikin voimin meidän viimeisestä yhteisestä kesäillasta hetkeen. Saunan jälkeen lähdettiin soutelemaan lähes tyynelle järvelle. Kyyvesi antoi taas parastaan ja kameran rulla täyttyi auringonlaskukuvista. Oli hiljaista ja koko illan kruunasi vierellä uiskentelevan kuikan laulu. Onneksi oli kamera mukana ja sain hetken talteen. 






Aamukahvit, pakkaus ja matka takaisin kohti E-Suomea.





Matkalla takaisin Tuusulaan olen äidiltäni kuullut kehuja yhdestä pitseriasta Mikkelin lomassa. Nyt oli hyvä tilaisuus pysähtyä lounaalla tuossa kyseisessä paikassa. Kannatti poiketa, niiiiin hyvät pitsat! Varmaan parhaimmasta päästä, mitä Suomessa olen syönyt. InStile Mannilla on aivan vitostien varrella vajaa puolentunnin ajomatkan päässä Mikkelistä. Maalaishenkinen paikka ihanalla miljööllä. Tätä suosittelen ehdottomasti kaikille pitsan ystäville! 

Kymmenen päivää yhdessä rakkaan kanssa meni liiankin nopeasti ja oli vaikeaa päästää hänet matkaan takaisin Vaasaan. Työt kuitenkin kutsuvat ja kyllä me taas pian näemme. 

Paras synttäriviikonloppu koskaan. 

-Jenna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti