maanantai 12. kesäkuuta 2017

Villauutisia

Moikka moi!

Onni täytti toukokuussa vuoden verran ja tähän mennessä ollaan käyty yhteensä kuudessa näyttelyssä. Kolme pentunäyttelyä ja kolme virallista. Mukavia tuloksia ja arvosteluja tuo pieni villa on saanut. Eilen, sunnuntaina kuitenkin voisi sanoa, että aukaistiin meidän tili. Onni sai varasertin! Se tuntuu aloittelijalle iha huikealle saavutukselle! Mustissa kääpiövillakoirissa varsinkin on todella kova kilpailu.

Yksi olennainen osa villakoiran, etenkin näyttelyvillan omistajan elämää on turkin hyvän kunnon ylläpitäminen. Tähän asti olen pessyt Onnia noin viikon välein. Nyt kerran parissa viikossa, riippuen keleistä ja siitä, kuinka paljon merkkailut osuu omiin (siis villan) jalkoihin... 




 


Ennen pesua käyn turkin harjalla, kammalla ja karstalla läpi niin, että villa on selvitetty kokonaan. Tällöin on huomattavasti helpompi pesun jälkeen siirtyä kuivaus+karstaus prosessiin. Tässä vaiheessa tsekkaan yleensä myös korvat, ettei niissä näy liikaa karvaa. 





Sain aikaiseksi jotain, mikä mun on pitänyt hommata aikoja sitten. Ostin Petenkoiratarvikkeesta vihdoin tehoföönin! Paluuta vanhaan ei missään nimessä ole. Tämä laite helpottaa kuivaamista todella paljon ja jättää lopputuloksenkin siistimmäksi. Säästyy rutkasti aikaa ja vaivaa. Mulla käytössä Phoenix Zephir, joka osoittautuu monen muunkin suosikiksi. Onni ei tuosta föönaamisesta kovin pidä, eikä ole koskaan pitänytkään... Muuten antaa puhaltaa, mutta kun korvat pitäisi saada suoraksi, alkaa venkoilu.



Pesun jälkeen leikkaan vielä kynnet, ovat hiukan pehmeämmät ja menevät helpommin poikki. Toki jos pesuväli on noin kaksi kertaa kuukaudessa, on kynsien leikkuu silti kerran viikossa. 

 Valmiina leikeltäväksi... :)



Mynämäeltä tuliaisena siis varaserti! Ja mulla reikä sormessa. Ekaa kertaa kasailin matkapartnerin kanssa näyttelytelttaa ja yllätys yllätys, mulla sormi taitosten välissä...

Koiraa hankkiessa jotkut totesivat, että kannattaisi ottaa joku helppohoitoisempi (tällä siis viitaten turkin hoitoon) rotu. Tottakai mietin tarkkaan, mitä turkinhoito tuo tullessaan. Tutustuin netissä videoihin ja kaikenmaailman palstoihin villakoiran turkinhoidosta. En epäröinyt. Pakko sanoa, että tuo puunaus on superterapeuttista. Nyt on varsinkin ihan parasta, kun muut paitsi pesun voi tehdä ulkona. Ei kulkeudu leikeltyjä karvoja niin paljon sisälle. 



Viimeisimmän näyttelyn tuomari lausui arvosteluun: "...vielä hoikassa kunnossa..." ja trimmireissulta sain neuvon painon lisäämiseen. Olen antanut Onnille perusnappulaa maksimi annoksen päivässä (2x vähän reilu desi). Poikkesin jälleen Petenkoiratarvikkeeseen ja kävin kysymässä neuvoa mitä ruokintaan kannattaisi lisätä. Minulle suositeltiin aktiiviselle koiralle tarkoitettua nappulaa, jossa on enemmän proteiinia. Lisäksi pieni annos Mush Vaistoa kumpaankin annokseen päivässä. Tälläisellä ruokinnalla on siis tarkoitus pitää paino hyvänä pidempään, eikä nopeasti nostaa sitä. 

Musta tuntuu edelleen, että päivä päivältä tuota hömppää ja koko rotua rakastan aina vain enemmän ja enemmän, mutta se on kuitenkin normaalia villakoiran omistajan tunnetilaa. 


Mukavaa alkuviikkoa, toivottavasti saadaan myös aurinkoista säätä!

-Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti